Huisgemaakte Sambal

Huisgemaakte Sambal


Denkt men aan de Indonesische keuken, dan denkt men aan pittig en gekruid eten.
Denkt men aan pittig, dan denkt men al snel aan sambal! Alleen is sambal één grote verzamelnaam, terwijl er zoveel verschillende soorten sambal zijn. De meest bekende is de Sambal Oelek. De iets minder bekende, maar zeker niet minder lekker, is de Sambal Badjak.

Sambal Badjak


Toko Paatje maakt haar eigen Sambal Badjak, geheel naar eigen recept. Sambal Badjak is een iets minder pittigere en minder zoute sambal, dan de Sambal Oelek. Sambal Badjak heeft een iets zoete taste. Door onder andere het toevoegen van uien en suiker in het bereidingsproces, wordt de smaak wat afgevlakt van het pittige.

Het bereidingsproces is een kwestie van uren laten koken en roeren. Een intensief proces, maar de smaak die deze Sambal Badjak hierdoor krijgt, is het hele proces meer dan waard. Veel mensen die wat terughoudend zijn van Sambal, zijn verknocht geraakt na het proberen van onze Badjak.

Het is een heerlijke Sambal en overal bij te combineren. Zelfs op een broodje kaas, is één van de veelgehoorde combinaties van onze klanten.

Sambal Badjak


Sambal Badjak 280ml €4,25
Sambal Badjak 565ml €7,75

Sambal wordt geleverd in hersluitbare cup

Heeft U liever een grotere hoeveelheid of misschien wel een hele emmer nodig? Informeer dan naar onze prijzen!